Ziet u de bomen door het (massagestoel)bos nog wel? Een massagestoel uitzoeken is een gevoelskwestie, laat u eerlijk en goed informeren en test zo veel mogelijk massagestoelen om het verschil in massage-kwaliteit te voelen. Websites van gebruikte artikelen staan al te vol met massagestoelen die het nét niet, of zelfs helemaal niet zijn (afvalberg?). Maak een bewuste keuze en test zoveel mogelijke verschillende massagestoelen. Om de weg naar een keuze te verkorten is het handig als u eerst ervaart wat de verschillen zijn tussen Japanse en andere massagestoelen.

2D of 3D ?

Het verschil kan eenvoudig worden uitgelegd.

 

2D massage unit

De massage-unit van de 2D massagestoel loopt een bepaalt traject van boven naar beneden. Dit traject zou moeten passen bij het skelet model en afmetingen van de meeste mensen in de wereld ( een gemiddelde hiervan).

U begrijpt wellicht zelf, dat elk lichaam zijn eigen afmetingen heeft. Zodoende kan een massage als vervelend worden ervaren, omdat de massage geheel of gedeeltelijk niet bij uw lichaam past. U kunt ook geluk hebben omdat het wel bij uw lichaam past, dan kunt u een lager geprijsde massagestoel kopen waar u toch plezier van heeft. De vraag is dan, of uw partner/medegebruiken de stoel ook past, anders heeft deze pech.

Scannen van het lichaam

Een 2D massagestoel kan uw lichaam niet zo goed scannen, ofwel meten welke afmetingen en vormen het skelet van uw lichaam heeft. Enkel de lengte van uw lichaam kan gemeten worden, en zelfs dat is meestal beperkt. Er zijn zelfs massagestoelen die volgens de fabrikant "meten", terwijl er geheel niet gemeten wordt.

 

3D Massage-unit

De massage-unit van de 3D massagestoel loopt ook een bepaalt traject van boven naar beneden. Echter deze zal uw lichaam aftasten om te leren hoe lang uw skelet is, en welke vormen uw skelet heeft. Dit doet de massagestoel in het begin van de massagesessie.

Zodoende zal de massage beter passen bij uw lichaam ( als het een goede kwaliteit stoel is, en ook echt een 3 D massage-unit bevat).

Het scannen kan met bijvoorbeeld infra rood,  wat zeer precies is dit kunnen enkel sommige Japanse stoelen (bijvoorbeeld Inada). In het computerprogramma zitten maar liefst 106 lichaamsprofielen opgeslagen. De computer zoekt het best passende profiel uit voor uw lichaam. U zult het verschil van details en precisie duidelijk voelen. Dit is het meest exacte meetsysteem.

De Chinese 3D massagestoelen scannen uw lichaam door "te drukken" tegen uw lichaam tijdens het van beneden naar boven rollen van de massage-unit. 

Wanneer de rollen tegen uw lichaam worden gedrukt, geeft uw lichaam weerstand door het gewicht van uw lichaam. ( u wordt als het ware naar voren gedrukt door de massage-unit) Het apparaat registreert deze weerstand in de computer met behulp van een microschakelaar, die geactiveerd wordt door de indrukking  van de massage-uit tegen uw lichaam. De computer registreert de indrukkingen van de microschakelaar en slaat deze tijdelijk op voor de massage die volgt. Zodoende zal de massage beter afgestemd zijn op uw lichaamsvormen en lengte.