Ziet u de bomen door het (massagestoel)bos nog wel? Een massagestoel uitzoeken is een gevoelskwestie, laat u eerlijk en goed informeren en test zo veel mogelijk massagestoelen om het verschil in massage-kwaliteit te voelen. Websites van gebruikte artikelen staan al te vol met massagestoelen die het nét niet, of zelfs helemaal niet zijn (afvalberg?). Maak een bewuste keuze en test zoveel mogelijke verschillende massagestoelen. Om de weg naar een keuze te verkorten is het handig als u eerst ervaart wat de verschillen zijn tussen Japanse en andere massagestoelen.

Merken en modellen massagestoelen

Er zijn veel verschillende merken en modellen massagestoelen, een groot aantal wordt in één en dezelfde fabriek geproduceerd. Hiernaast een lijst met 15 voorbeelden van merken die stoelen leveren of geleverd hebben, uit één Chinese fabriek.

U ziet; 15 merken die u allen kunt gaan testen, en dan nog heeft u eigenlijk maar 1 vorm/type massagehandelingen gevoeld door 15 verschillende massagestoelen die allen dezelfde techniek en programma's bevatten.

Heeft u al een massagestoel van één van deze merken?

Of bent u van plan er één aan te schaffen?

Kijk goed rond en test uitgebreid, de meeste stoelen bevatten dus dezelfde techniek waardoor uw wellicht een keuze maakt door verschil in design of een klein verschil in programma of een detail. Stoelen die echt uit verschillende fabrieken komen ( dus geen "Branding"), dát is belangrijk om te testen.

Helaas zijn verkopers hier niet altijd eerlijk in. U zult het verschil tussen (echt) Japanse en Chinese massagestoelen allereerst moet voelen, om de weg naar een keuze te vergemakkelijken. En let op, ook massagestoelen van een Chinese fabrikant kunnen een Japanse naam hebben.

Dat betekent niet dat Chinese massagestoelen niet goed zijn, maar de "snellere en meer machinaal aanvoelende" massage technieken moeten u wel bevallen. En dat weet u pas als u het verschil kent.

We hebben al veel klanten ontmoet welke zeker wisten welke stoel ze gingen aanschaffen totdat men het verschil voelde van een massage door een Japanse massagestoel.

RelexZ is in Europa de leverancier die deze verschillende modellen en merken kan repareren en met regelmaat wordt gevraagd elders in Europa te repareren. Dit doordat de service van andere leveranciers te kort blijkt te schieten.

RelexZ lijkt de enige leverancier te zijn die de massagestoelen uit China laat aanpassen/upgraden, zodat de kwaliteit verbeterd wordt. Ondanks de aanpassingen en verbeteringen zijn de massagestoelen van RelexZ doorgaans goedkoper dan de concurrentie.