Ziet u de bomen door het (massagestoel)bos nog wel? Een massagestoel uitzoeken is een gevoelskwestie, laat u eerlijk en goed informeren en test zo veel mogelijk massagestoelen om het verschil in massage-kwaliteit te voelen. Websites van gebruikte artikelen staan al te vol met massagestoelen die het nét niet, of zelfs helemaal niet zijn (afvalberg?). Maak een bewuste keuze en test zoveel mogelijke verschillende massagestoelen. Om de weg naar een keuze te verkorten is het handig als u eerst ervaart wat de verschillen zijn tussen Japanse en andere massagestoelen.

Veel gestelde vragen:

Voor wie is een massagestoel geschikt?
Een massagestoel is in principe voor iedereen geschikt.
De fabrikant adviseert de stoel niet te gebruiken door kinderen jonger dan 14 jaar, vrouwen die zwanger zijn en mensen die een pacemaker hebben. Zie ook onze overige contra indicaties. De Inada Dreamwave heeft bijvoorbeeld een speciaal aangepast jeugdprogramma en ochtend en avondprogramma.

Hoe vaak kan ik de massagestoel gebruiken?
Een massagestoel kan zo vaak gebruikt worden als dat prettig voelt. Er zijn geen indicaties aan een maximum gebruik per dag of per week. U voelt zelf aan wanneer u genoeg hebt gehad.

Wat kost het aan energie?
Een massagestoel vraagt een vermogen van gemiddeld 180 watt. Bij een massage/duur van 15 minuten is de huidige kostprijs aan energie minder dan € 0,5 ct. per massagebeurt.

Waarom zijn jullie goedkoper?

Hoewel collega massagestoel verkopers beweren het goedkoopst, de nr.1 of de specialist van het land te zijn, doen wij er echt alles aan om een zo laag mogelijke prijs voor u te realiseren. Daarom; geen dure showrooms of te veel personeel, geen sub-dealers die er ook aan moeten verdienen, geen grote glimmende auto's, maar de beste producten voor de laagste prijs. Kijk maar naar de prijzen, simpel.

Wat voor onderhoud is er nodig?
Onze massagestoelen zijn de meest professionele in de markt, sterk en degelijk ontwikkeld en geproduceerd. In de ontwikkeling van de Inada Dreamwave is maar liefst $ 50 miljoen geïnvesteerd. Hoewel er geen specifiek onderhoud noodzakelijk is, kan een controlebeurt om de 5 of 10 jaar geen kwaad.

Is de massage sterkte/intensiteit instelbaar?
De massage-intensiteit is op verschillende manieren in te stellen.
1. De intensiteit wordt vooral bepaald door de lighoek tijdens gebruik. Hoe meer een horizontale lighouding aangenomen wordt, des te intensiever de massage is. Door de lighoek instelling is de massage dus voor iedereen naar eigen gevoel en voorkeur instelbaar.
2. Sommige massagestoelen zijn voorzien van een extra rugkussen. Dit kussen zorgt voor extra demping van de massage. Naarmate u meer gewend bent aan de massagestoel, zult u gaan merken dat de massage intensiever mag. Door het uitritsen/verwijderen van het extra rug kussen wordt de massage beduidend intensiever.
3. Onze massagestoelen zijn uitgevoerd met een 3D massagemechaniek, hierdoor is de intensiteit van de massage via het bedieningspaneel ook regelbaar. U kunt de massage intensiteit verlagen of verhogen. Alléén bij de Inada massagestoelen gebeurd dit geheel traploos en pneumatisch.

Hoe lang gaat een stoel mee?
De huidige stoelen zijn technisch duurzaam geproduceerd. Voor de productie van de stoelen zijn de degelijkste materialen gebruikt. Door deze constructie gaan onze stoelen, mede afhankelijk van de gebruiksfrequentie en welk merk, 8 tot wel 20 jaar mee .

Hoe wordt de stoel bezorgd?
Ons professionele team bezorgt met onze eigen transportmiddelen dagelijks massagestoelen in geheel Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. De stoelen wegen tussen de 80 en 165 kilo afhankelijk van het model. Sommige stoelen bestaan uit 3 delen en is er montage nodig. Wij pakken de materialen uit en monteren de stoel. Alle verpakkingsmaterialen worden door ons afgevoerd. Eenmaal aangesloten leggen we uit hoe de stoel werkt en hebben we tijd voor al uw vragen.
Natuurlijk kan de stoel ook door uzelf worden afgehaald.

Kan de massagestoel naar de 1ste etage ?
Standaard levering houd in dat de stoel gelijkvloers wordt geleverd. Als klanten willen dat de massagestoel op een hogere/lagere etage moet, gaan we daarvoor zorgen, al moet deze gedemonteerd of met een hoogwerker omhoog. Dit alles dienen we wel op voorhand te bespreken. Daar kunnen eventueel ook kosten aan zijn verbonden.
In de meeste gevallen kan de stoel redelijk eenvoudig en gratis naar boven gebracht worden, eventueel met een paar handige mannen uit uw omgeving of door ons personeel. Het best is om de stoel in de doos te laten tot deze op de juiste etage is.

Kijk naar de afmetingen van de massagestoelen in de doos om verassingen te voorkomen.

Wat is de garantieperiode?
De garantie periode is 2 jaar op alle nieuwe massagestoelen. Voor massagestoelen die zakelijk gebruikt worden is de garantie 1 jaar.

Is de massagestoel de vervanger van de masseur?
Onze massagestoelen zijn van dermate goede kwaliteit dat ze een volwaardige massage geven. De massagehanden en de ondersteuning van de airbags geven in combinatie met de meest uitgebreide software een combinatie van diverse massagetechnieken die uiteindelijk een zeer complete massage geven.
Vervangt het daarmee de masseur? Als het gaat om een ontspanningsmassage van de rug dan is deze zeker vergelijkbaar met een masseur. Ook als er sprake is van specifieke klachten, kan onze massagestoel u van dienst zijn. Onze massagestoelen hebben niet voor niets als enige de status `medisch verantwoord hulpmiddel`

In verschillende gevallen kan een masseur echter de voorkeur hebben, we zijn nu eenmaal sociale en gevoelige wezens.
In het algemeen kan gesteld worden dat een (goede) massagestoel minimaal zo goed is als een gemiddelde masseur. Onze Inada Massagestoelen zijn daarop een uitzondering en gaan een stapje verder; " niet toevallig de beste ter wereld" .

De Inada  Dreamwave is al 14 jaar het hoogst te bereiken level in de massagestoelen branche. Niet voor niets door anderen geïmiteerd, maar nooit geëvenaard. De nieuwe Inada Terapina Robo is het meest recente model die de meest menselijke massage en stretch behandeling kan geven. Bij ontwikkeling van deze stoel zijn er veel onderzoeken aan vooraf gegaan; hoe wordt de gebruiker van deze massagestoel bewust van zijn lichamelijke en mentale staat en hoe kan hij zichzelf behandelen tegen de stress in het dagelijkse leven.

De grote kracht van een massagestoel t.o.v. een masseur is de massagefrequentie. Het dagelijks gebruik zorgt veelal voor een significante vermindering van de klachten. De massagestoel staat immer permanent 24/7 voor u beschikbaar; afspraak maken niet nodig dus!

Kunnen we stoelen zelf uitproberen?
Het kopen van een massagestoel is een zeer persoonlijke keuze, budget, massagevormen en het gevoel over de massagestoel spelen een belangrijke rol hierbij.

Elk type massagestoel heeft zijn eigen karakter. Daarom vinden wij het belangrijk dat u een stoel koopt waar u jaren plezier van hebt en vinden het normaal dat u meerdere stoelen uitprobeert. Vindt u een paar uurtjes nog te kort? Dan kunt u ook eventueel een massagestoel huren. De verhuur-massagestoelen zijn veelal een instapmodel, maar ook dan merkt u het voordeel van dagelijks masseren.

We geven u ruim de tijd om onze stoelen in alle rust uit te proberen. En juist die rust is belangrijk om de massage goed te kunnen ervaren. Onze ervaring is dat een bezoek om onze stoelen te ervaren minimaal een uur, soms enkele uren kan duren. We werken op afspraak zodat we de ruimte exclusief voor u reserveren zodat u in alle rust onze stoelen kunt ervaren. U kunt gratis parkeren op onze privé parking. Heeft u weinig tijd of vindt u de afstand een probleem? Wij komen bij u langs prive of op de zaak met onze mobiele showroom.

Wat kost een massagestoel?
De prijzen van de RelexZ massagestoelen variëren van ca. € 1.000,00 tot € 7000,00-

Moet ik mijn stoel voor reparatie brengen?
De massagestoelen wegen tussen de 80 en 150 kilo. Reparaties worden meestal op locatie uitgevoerd. Is het vanwege technische redenen niet mogelijk de stoel ter plaatse te repareren, dan nemen we de massagestoel mee naar onze werkplaats. Indien nodig zorgen we voor een vervangend exemplaar.

Waarom zou ik voor RelexZ kiezen?
Het kopen van een massagestoel doet u niet elke dag, het is fijn als u een massagestoel koopt waar u vele jaren plezier van hebt. De unieke service van RelexZ begint al bij het demonstreren van de massagestoelen op een door u gekozen locatie! Ook na de aankoop staan wij garant voor een service waar geen andere leverancier aan kan tippen; 99% van de onderdelen hebben wij op voorraad! Door de kwaliteit hebben we gelukkig zéér weinig storingen en die voorraad helemaal niet nodig! :-)

De stoelen van RelexZ zijn van de beste producent in de wereld, die borg staat voor kwaliteit en zekerheid. Maar nog belangrijker: De stoel moet een massage geven die u prettig vindt. Wij vinden het dus belangrijk dat u in alle rust onze stoelen kunt ervaren en tot een keuze komt waar u achteraf geen spijt van krijgt. Het kiezen van een massagestoel is een persoonlijke zaak, waarbij alleen u kunt bepalen of de massagestoel bij u past. 

 
Wat is zero-Gravity?
Zero gravity is de engelse vertaling voor `geen aantrekkingskracht door de aarde`, ofwel gewichteloosheid. Dit ervaren alleen astronauten (op de maan) of personen in een speciaal aangepaste ruimte waar een soortgelijke hoedanigheid zoals de maan wordt gecreëerd.

De naam zero-gravity is de laatste jaren steeds vaker terug te vinden in de aanprijzing van massagestoelen door diverse merken. Men bedoeld hiermee de ontspannen houding als u in de massagestoel ligt met de benen iets gebogen. U zult wellicht begrijpen dat het in werkelijkheid een leuk bedachte naam is om de aanprijzing te stimuleren, maar een prettige houding is het wel!

Een nadeel van veel zero gravity massagestoelen is, dat het lichaam vaak in één dezelfde houding blijft ( statisch). De lichaams bewegingen wordt niet actief gestimuleerd, terwijl dit wel een erg goede therapie kan zijn voor de meeste personen.

Airbags in een massagestoel?
Inada heeft maar liefst 100 stuks airbags in de massagestoel verwerkt voor een perfecte massage. Dit zijn kleine luchtkussens die opgeblazen worden om druk op het lichaam te geven. De RelexZ / Inada massagestoelen doen dit in een medisch verantwoorde richting en snelheid, om zo de afvalstoffen te verplaatsen zodat deze kunnen worden afgevoerd. Hierdoor worden de spieren weer soepel en worden "knopen in de spieren" geheel of gedeeltelijk opgelost. De spieren ontspannen en vitaliteit van het lichaam zal terug keren.

 

Contra-indicaties

De fabrikant adviseert in de volgende gevallen de massagestoel niet te gebruiken:

  • Vrouwen die zwanger zijn
  • Mensen met huidaandoeningen en/of Multiple Sclerose
  • Mensen met hartproblemen en/of met een pacemaker
  • Mensen met een botafwijkingen, artrose of gewrichtsproblemen als reuma
  • Mensen met trombose of die problemen hebben met de bloedsomloop
  • Kinderen jonger dan 14 jaar (uitzondering Inada Therapina Robo vanaf 12 jaar)
  • Mensen die onder begeleiding staan alleen na toestemming van de begeleider
  • Mensen met koorts, infectieziekten en besmettelijke huidziekte

Desondanks kunt u met deze aandoeningen toch een massagestoel behandeling bespreken met uw arts, er zijn diverse positieve voorbeelden te noemen.

Wanneer u zich onprettig voelt of als de massage onprettig aanvoelt, kunt u direct het massageprogramma stoppen.